You are here

Airbus με 246 πέφτει στο Queens

12/11/2001 17:00
Αεροπλάνο των Αμερικανικών Αερογραμμών κατέπεσε λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Αμερικής) στην περιοχή Queens της πόλης της Νέας Υόρκης. Η Αμερικανική Πολιτική Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο ήταν τύπου Α300 και σ'αυτό επέβαιναν 246 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, Σάντο Ντομίνικο. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι της πτώσης του αεροπλάνου προηγήθηκε έκρηξη ενώ άλλοι λένε ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε με τη μύτη σε μια αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή. Πηγές που επικαλούνται τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν δύο σημεία πτώσης του αεροπλάνου, αφού η μια από τις μηχανές κατέπεσε πριν από το υπόλοιπο σκάφος. Σύμφωνα με το Cable News Network (CNN) τουλάχιστον 12 κτίρια φλέγονται. Στην περιοχή βρίσκεται κι ένα σχολείο, καθώς και σταθμός βενζίνης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη έγινε μερική εκκένωση. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνεδρία μεταξύ γειτονικών χωρών του Αφγανιστάν για συζήτηση του νέου κυβερνητικού σχήματος της χώρας.

Και τα τρία αεροδρόμια της περιοχής της Νέας Υόρκης έχουν κλείσει προσωρινά, ενώ της περιοχής υπερίπτανται μαχητικά αεροπλάνα.