You are here

Δεκαμελής αποστολή αναχώρησε για το Λίβανο

05/08/2020 19:52

Αναχώρησαν αργά το μεσημέρι σήμερα δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας για τον Λίβανο, μεταφέροντας δύο ομάδες της ΕΜΑΚ και ΜΑΔΔ αποτελούμενες από συνολικά 8 ανιχνευτικούς σκύλους και τους χειριστές και δύο επικεφαλής λοχίες, για να συνδράμουν στο έργο έρευνας και διάσωσης επιζώντων στα ερείπια των κτιρίων που άφησε πίσω της η μεγάλη έκρηξη χθες στην Βηρυτό.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου είπε ότι ο πρώτο ελικόπτερο αναχώρησε στις 2.20 μμ και το δεύτερο 20 λεπτά μετά. Τα δύο ελικόπτερα που μετέφεραν τις δύο ομάδες θα επέστρεφαν στην Κύπρο ενώ τα μέλη της κυπριακής αποστολής θα παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί.
 
Ο κ. Ανδρέου ανάφερε επίσης ότι στα μέλη έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες αλλά και το απαραίτητο υλικό για αυτοπροστασία και τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας λόγω κορωνοϊού.
 
Τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική δηλώνουν έτοιμες, εάν η πολιτεία το ζητήσει, να ενισχύσουν με περισσότερες ομάδες το έργο έρευνας και διάσωσης και ό,τι άλλο χρειαστεί στο Λίβανο.
 
Ο Εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι είναι έτοιμοι να συνδράμουν όχι μόνο για έρευνα, αλλά και για διασώσεις αν χρειαστεί. Είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης, εμείς είμαστε έτοιμοι, ανέφερε ο κ. Κεττής, εννοώντας μια αποστολή αποτελούμενη από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για διάσωση, όπως η ΕΜΑΚ, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων,η Πολιτική Άμυνα κά.