You are here

Δεύτερο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

31/03/2022 15:32

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στο λιμάνι Λεμεσού για την αποστολή του δεύτερου πακέτου ανθρωπιστικής βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον ουκρανικό λαό, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η Πολιτική Άμυνα.

Η νέα ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αναχωρήσει την προσεχή Τρίτη, με προορισμό τη Ρουμανία και περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, είδη πολιτικής προστασίας, είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα. 

Η συλλογή της βοήθειας έγινε υπό τον συντονισμό του Επιτρόπου του Πολίτη, με τη στενή συνεργασία της Πολιτικής Άμυνας, η οποία ενεργεί ως σύνδεσμος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση, που είναι αρμόδια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
 
Σημειώνεται πως η μεταφορά των ειδών που έχουν συλλεχθεί στα 40 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας, που λειτούργησαν σε ολόκληρη την Κύπρο, καθώς επίσης και ο διαχωρισμός τους, έχει γίνει από την Εθνική Φρουρά.
 
Το κόστος μεταφοράς των ειδών στα σημεία συλλογής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στη Ρουμανία καλύπτεται από κονδύλι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τη συγκέντρωση και διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιμάνι Λεμεσού συντονίζει η Πολιτική Άμυνα με τη στενή συνεργασία της Αρχής Λιμένων Κύπρου και των συνεργατών της.
 
Η Πολιτική Άμυνα αναφέρει, τέλος, πως θα συνεχίσει να ενημερώνεται και να παρακολουθεί όλα τα αιτήματα που υποβάλλονται για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και διαβεβαιώνει ότι «η προσπάθειά μας για στήριξη του ουκρανικού λαού θα είναι συνεχής».