You are here

Ελλάς: Κλονίζεται το μεγάλο deal

15/01/2002 05:30
Μαύρα σύννεφα φαίνεται να ζώνουν την μεγάλη συγχώνευση μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank αφού οι διαφωνίες των εργαζομένων στην Alpha έχουν επηρεάσει δυσμενώς τις διαπραγματεύσεις. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» αναφέρει ότι η «η τύχη της μεγαλύτερης επιxειρηματικής συμφωνίας επί ελληνικού εδάφους κρέμεται σε μια κλωστή» αφού η διαφωνίες ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Alpha για το οργανόγραμμα που ετοιμάζουν από κοινού οι διοικήσεις των δύο οργανισμών έχουν «οδηγήσει την συμφωνία στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Οι διαφωνίες εκφράστηκαν αρχικά την Παρασκευή και έδωσαν τροφή σε διαδόσεις και ψιθύρους για κατάρρευση του deal που πίεσαν το Γενικό Δείκτη ΧΑΑ στο –2% και τον Δείκτη των τραπεζών στο –2.9%. Οι ψίθυροι ανάγκασαν από την διεύθυνση του ΧΑΑ να ζητήσει από τις δύο εταιρείες διευκρινίσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη συγχώνευση.

Εξερχόμενοι από κοινή σύσκεψη οι διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας προσπάθησαν να δώσουν την εντύπωση ότι το κλίμα βελτιώνεται. Σήμερα αναμένεται πάντως να υπάρχουν εξελίξεις στο όλο θέμα αφού οι εργαζόμενοι στην Alpha εξακολουθούν να εκφράζουν την δυσφορία για το οργανόγραμμα που ετοιμάζεται.