You are here

Αεροπλάνο που γλίστρησε στη λάσπη «έκλεισε» για 12 ώρες το αεροδρομίο του Κατμαντού

20/04/2018 10:55

Ένα αεροπλάνο της Μαλαισίας το οποίο μετέφερε 139 ανθρώπους το οποίο σταμάτησε την απογείωσή του και γλίστρησε στη λάσπη ανάγκασε το αεροδρόμιο του Κατμαντού να κλείσει για πάνω από 12 ώρες ωσότου να μετακινηθεί την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν υπήρξαν τραυματίες από το συμβάν αλλά εκατοντάδες επιβάτες οι οποίοι ανέμεναν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους  επηρεάστηκαν ενώ και οι πτήσεις με κατεύθυνση προς το Κατμαντού αναγκάστηκαν να προσγειωθούν  αλλού αφότου το Boeing 737 των αερογραμμών Malindo βγήκε εκτός του διαδρόμου του αεροδρομίου αργά την Πέμπτη.

Το αεροπλάνο είχε αναπτύξει ταχύτητα όταν οι πιλότοι εντόπισαν ένα πρόβλημα και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν με την απογείωση, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του αεροδρομίου Πρεμ Ναθ Θακούρ.

Το αεροπλάνο γλίστρησε στο γρασίδι και σταμάτησε μέσα στη λάσπη περίπου 30 μέτρα από το διάδρομο.

«Όλοι οι επιβαίνοντες είναι ασφαλείς», ανέφερε ο κ. Θακούρ, προσθέτοντας ότι δεν έγινε γνωστό αμέσως τι προκάλεσε το πρόβλημα.

Το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο του Νεπάλ άρχισε ξανά να λειτουργεί πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής μετά που μετακινήθηκε το αεροπλάνο «χωρίς οποιαδήποτε ζημιά», πρόσθεσε ο ίδιος.