You are here

Αίγυπτος: Δεν χρειάζονται PCR οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες

25/06/2021 11:15

Δεν θα χρειάζονται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR όσοι επιβάτες επιθυμούν να επισκεφτούν την Αίγυπτο, αν έχουν περάσει 14 μέρες από τον πλήρη εμβολιασμό τους για τον COVID-19.

Η «Αλ Αχράμ», αναφέρεται στα νέα μέτρα που παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, σύμφωνα με τα οποία, για όσους εισέρχονται στην Αίγυπτο, θα αρκεί η επίδειξη ενός έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 που να δείχνει ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το πιστοποιητικό πρέπει να αναγνωρίζεται από τις υγειονομικές αρχές στις χώρες προέλευσής τους και να περιλαμβάνει έναν κωδικό QR, χωρίς διαγραφές, τροποποιήσεις ή προσθήκες σε αυτό.

Σε όσους επιβάτες δεν μπορούν να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR που να μην έχει εκδοθεί πάνω από 72 ώρες.

Πάντως, οι επιβάτες θα πρέπει να υποβάλουν μια έντυπη δήλωση δημόσιας υγείας στις Αρχές, στην Αίγυπτο, ένα έγγραφο που παρέχεται εντός του αεροσκάφους από το πλήρωμα καμπίνας, ενώ δε θα επιτρέπεται η επιβίβαση στο αεροσκάφος σε επιβάτες με θερμοκρασία άνω των 38 βαθμών.

ΚΥΠΕ