You are here

Αίτηση για πτώχευση υπέβαλε εταιρεία εξόρυξης Βitcoin

21/12/2022 14:45

Mία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στη Wall Street εταιρείες εξόρυξης bitcoin υπέβαλε αίτηση πτώχευσης καθώς οι εταιρείες μάχονται με την πτώση των τιμών και το αυξανόμενο κόστος για την ενεργοβόρα επιχείρηση παραγωγής κρυπτονομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Core Scientific υπέβαλε αίτηση πτώχευσης  στο Τέξας, όπου έχει έδρα, την Τετάρτη.

Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να λειτουργεί και να παράγει bitcoin, ενώ κλείνει μια συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους δανειστές και τους πιστωτές της.

ο εισηγμένο στο Nasdaq crypto miner αποτελεί μέρος του δείκτη Russell 2000, ενός ευρέως διαδεδομένου σημείου αναφοράς μικρότερων αμερικανικών εταιρειών, που σημαίνει ότι η χρεοκοπία του θα πλήξει τα χαρτοφυλάκια πολλών επενδυτών και θα βαθύνει τα προβλήματα του τομέα κρυπτογράφησης.

Η εταιρεία διαχειριζόταν εγκαταστάσεις σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ όπου οι υπολογιστές ανακατεύονται μέσα από πολύπλοκες εξισώσεις σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια σε άλλους συμμετέχοντες στο δίκτυο bitcoin για τη δημιουργία νέων μονάδων του κρυπτονομίσματος.

Είναι μία από τις πολλές εισηγμένες εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων των οποίων οι μετοχές έχουν χτυπηθεί καθώς τα κέρδη τους συμπιέζονται μεταξύ της πτώσης των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων και των αυξανόμενων παγκόσμιων τιμών για τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που καίγονται στη διαδικασία εξόρυξης.

Η μετοχή της Core Scientific έχει κατρακυλήσει κατά 98% φέτος.

Πηγή: Euro2day