You are here

Άλμα άνω του 3% καταγράφει η τιμή του πετρελαίου

20/06/2019 14:10

Άλμα άνω του 3% κατέγραψε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, ξεπερνώντας τα 63 δολάρια το βαρέλι, αφού το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αυξάνοντας τους φόβους για μια στρατιωτική διένεξη μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον.

Στήριξη στις τιμές προσέφεραν και οι εκτιμήσεις ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της, τονώνοντας την ανάπτυξη στη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο, καθώς και η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε κατά 1,38 δολάρια στα 63,20 δολάρια το βαρέλι στις 11:54 ώρα Κύπρου, έχοντας καταγράψει νωρίτερα άνοδο κατά 3,3% στα 63,88 δολάρια.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 1,45 δολάρια στα 55,21 δολάρια το βαρέλι. "Είναι συνδυασμός παραγόντων", δήλωσε ο αναλυτής της Petromatrix για την αύξηση της τιμής.

"Έχουμε στοιχεία για τα αποθέματα που προσφέρουν περισσότερη στήριξη, τη Fed που αφήνει να εννοηθεί ότι θα μειώσει τα επιτόκια και την κατάρριψη του μη επανδρωμένου στρατιωτικού αεροσκάφους", είπε.

ΚΥΠΕ