You are here

Άλμα κερδών ανακοίνωσε η JPMorgan

12/10/2018 19:48

Άλμα στα κέρδη τρίτου τριμήνου, λόγω της βελτίωσης που παρουσιάζει η παγκόσμια οικονομία, ανακοίνωσε η JPMorgan Chase, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η γεωπολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να επιβραδύνει τη μελλοντική ανάπτυξη.

Τα καθαρά έσοδα για το τρίμηνο της αμερικανικής τράπεζας ανήλθαν στα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση 24,5%. Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 5,2%, στα 27,8 δισ. δολάρια.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο στα κέρδη ανά μετοχή όσο και στα έσοδα.

Η JPMorgan Chase αναφέρει ότι η αύξηση των εσόδων σε όλες τις επιχειρηματικές της μονάδες, εν μέρει ενισχύθηκαν από τα υψηλότερα επιτόκια και της αύξησης των συνολικών δανείων.

«Οι ΗΠΑ και η παγκόσμια οικονομία συνεχίζουν να εμφανίζουν δυναμική, παρά τις αυξανόμενες οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες, οι οποίες σε κάποια στιγμή στο μέλλον ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία», τονισε ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Jamie Dimon.

Στην καταναλωτική τραπεζική, τα κέρδη του τομέα των πιστωτικών καρτών και των δανείων για αγορά αυτοκινήτου συνέβαλαν στην αντιστάθμιση της μείωσης των εσόδων από τον εγχώριο δανεισμό.

Ο κ. Dimon, ο οποίος επέκρινε τις ανταγωνιστικές εμπορικές πολιτικές του προέδρου Ντοναλντ Τραμπ, απέδωσε τα καλύτερα κέρδη εν μέρει στην «έξυπνη ρυθμιστική πολιτική» και τους χαμηλότερους φόρους που θεσπίστηκαν από τον αμερικανικό πρόεδρο.