You are here

Το αμερικανικό αργό ανακάμπτει στην Ασία

10/02/2016 09:20
Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν στις ασιατικές συναλλαγές την Τετάρτη μετά τη βουτιά της προηγούμενης ημέρας, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα κέρδη θα είναι περιορισμένα καθώς η παγκόσμια υπερπροσφορά που επηρεάζει τις αγορές δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τη δημοσίευση αργότερα σήμερα της έκθεσης για τα αμερικανικά αποθέματα που αναμένεται να καταγράφει περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων.

Σήμερα το West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση το Μάρτιο αυξήθηκε 48 σεντς ή 1,72 τοις εκατόν, στα $28,42 και το Μπρεντ για παράδοση τον Απρίλιο ανέβηκε 50 σεντς ή 1,65 τοις εκατόν, στα $30.82.

Την Τρίτη το WTI υποχώρησε 5,9% και το Μπρεντ 7,7% ύστερα από την ανακοίνωση της Διεθνούς Οργάνωσης Ενέργειας (International Energy Agency) ότι το παγκόσμιο πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο το πρώτο μισό του 2016 απ` ό,τι αναμενόταν.

Η έκθεση σημείωνε ακόμα ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) είναι ο κύριος υπεύθυνος για την υπερπροσφορά και πως η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Ιράν, αύξησαν την παραγωγή τον Ιανουάριο.