You are here

Ανακάμπτει η Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

24/05/2019 17:13

Άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών στο εμπόριο. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη για το αργό. Στο 2,32% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα μπορεί να συνεχιστούν και ο εμπορικός πόλεμος να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 25.659 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,82% υψηλότερα στις 7.689 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,67% στις 2.841 μονάδες.

Ωστόσο παρά τα σημερινά κέρδη οι δείκτες οδεύουν σε εβδομαδιαία πτώση, την πέμπτη διαδοχική.

Την Πέμπτη και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με απώλειες πάνω από 1%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei είναι «πολύ επικίνδυνη» αλλά θα μπορούσε να «συμπεριληφθεί» σε μία εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι υπάρχει «μία καλή πιθανότητα» να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν απότομα τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της πτώσης στη ζήτηση αεροσκαφών Boeing, νέων αυτοκινήτων και φορτηγών.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά -προϊόντα δηλαδή με διάρκεια λήξης μεγαλύτερη από τρία χρόνια- διολίσθησαν 2,1% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει από τη χθεσινή βουτιά, καταγράφοντας άνοδο 1,7% στα 58,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,23% στα 1.282 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,119 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει μία μονάδα βάσης, στο 2,32%.

Πηγή: Euro2day