You are here

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από το εμπόριο

04/12/2019 16:50

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά από δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο ανέφερε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι κοντά στην υπογραφή εμπορικής συμφωνίας. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,6% στις 27.669 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,5% στις 8.561 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,35% στις 3.103 μονάδες. 

Την Τρίτη οι δείκτες υποχώρησαν πάνω από 1% μετά τη δήλωση Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα συμβεί μόνο αν το θέλει ο ίδιος.

To Bloomberg μετέδωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα είναι κοντά στη συμφωνία όσον αφορά το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθούν στην πρώτη φάση του εμπορικού ντιλ, παρά τις αυξημένες εντάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις, με αιτία το Χονγκ Κονγκ και τη Σιντσιάνγκ.

Mετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν «πολύ καλά».«Οι συζητήσεις πάνε πολύ καλά και θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, ύστερα από τη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ κοντά στο Λονδίνο.

Μόλις χθες ο Αμερικανός πρόεδρος τόνιζε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα συμβεί μόνο αν το θέλει ο ίδιος. «Τα πηγαίνω πολύ καλά όσον αφορά στη συμφωνία με την Κίνα, εάν θέλω να την κλείσω», είπε την Τρίτη, από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Δεν νομίζω ότι εναπόκειται στο αν αυτοί θέλουν να την κλείσουν, αλλά στο αν εγώ θέλω να την κάνω. Θα δούμε τι θα γίνει», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.