You are here

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από το εμπόριο

09/10/2019 16:58

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας. Στο 1,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος 0,5% για τον χρυσό.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 26.311 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,8% στις 7.887 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,74% στις 2.914 μονάδες.

Πρόκειται για την πρώτη άνοδο τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.

Την Τετάρτη οι Financial Times μετέδωσαν ότι Κινέζοι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να αυξήσουν τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων κατά 10 δισ. δολάρια τον χρόνο, σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων που ξεκινάει την Πέμπτη.

Ο επικεφαλής εμπορικός διαπραγματευτής της Κίνας, ο αντιπρόεδρος της χώρας Λιου Χε, θα επισκεφθεί για διήμερες συνομιλίες τις ΗΠΑ. Από την πλευρά της Ουάσιγκτον, στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν οι Ρόμπερτ Λάιτιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, εάν οι συζητήσεις πάνε καλά.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg μετέδωσε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να αποδεχτεί μια μερική εμπορική συμφωνία.

«Είναι δυσκολότερο να φανταστούμε έναν S&P 500 σε παρόμοια ή υψηλότερα επίπεδα τον Οκτώβριο του 2020 χωρίς μια εμπορική συμφωνία, ισχυρότερη εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και βελτιωμένα εταιρικά κέρδη», ανέφερε αναλυτής στο CNBC.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,58% στα 53,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,65% υψηλότερα στα 1.513 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 1,57%.

Πηγή: Euro2day