You are here

Ανηφόρισαν τα κέρδη των JP Morgan και BofA

13/01/2023 14:28

JPMorgan

Άλμα 6% στα κέρδη τετάρτου τριμήνου 2022 ανακοίνωσε η JPMorgan Chase & Co, καθώς η καλύτερη από την αναμενόμενη επίδοση από τους traders της τράπεζας υπεραντιστάθμισε το χτύπημα από την πτώση στο κλείσιμο ντιλ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα είπε ότι τα κέρδη για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 11 δισ. δολάρια ή 3,57 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα 10,4 δισ. ή 3,33 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

Wells Fargo

Αντίθετα, πτώση στα κέρδη τετάρτου τριμήνου δημοσίευσε η Wells Fargo, καθώς πλήρωσε ρυθμιστικές κυρώσεις και συγκέντρωσε χρήματα για να προετοιμαστεί για επιβαρυμένα δάνεια στο πλαίσιο μιας πιο αδύναμης οικονομίας.

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε κέρδη 2,9 δισ. δολαρίων, ή 67 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, από 5,6 δισ. ή 1,40 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

Bank of America

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τετάρτου τριμήνου ανακοίνωσε η Bank of America, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων τη βοήθησαν να χρεώσει περισσότερους τόκους στα δάνεια των πελατών της.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες αύξησαν επιθετικά τα επιτόκια πέρυσι για να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.

Το περιβάλλον των επιτοκίων έχει στηρίξει τα κέρδη στις καταναλωτικές τράπεζες, με τους αναλυτές να αναμένουν αυτά τα κέρδη να κορυφωθούν το 2023. Αυτό βοήθησε εν μέρει να αντισταθμίσει το υποτονικό κλείσιμο ντιλ και τις μεγαλύτερες προβλέψεις για απώλειες δανείων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Bank of America αυξήθηκαν 11% στα 24,5 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.

Η τράπεζα κέρδισε 85 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, είχαν υπολογίσει κέρδος 77 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Τα κέρδη αυξήθηκαν 2% στα 6,9 δισ. δολάρια το τρίμηνο, από 6,77 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η τράπεζα.

BlackRock

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, προειδοποίησε ότι «οι αγορές είχαν σημαντικό αντίκτυπο» στα οικονομικά της αποτελέσματα, πλήττοντας τα έσοδα και τα κέρδη της.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων «δεν είχε ανοσία σε περίπλοκες και ασταθείς συνθήκες της αγοράς», είπε ο Φινκ σε εσωτερικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους, το οποίο είδαν οι FT. Σημείωσε ότι το περιβάλλον λειτουργίας «δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε δει εδώ και δεκαετίες».

Είπε ότι «το 2022 ήταν μια χρονιά τεράστιας μετάβασης για τη γεωπολιτική και τις αγορές», προσθέτοντας ότι «ήταν η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που τόσο οι αγορές μετοχών όσο και οι αγορές ομολόγων βρίσκονταν σε πτώση ταυτόχρονα».

Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 15%, στα 4,3 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η BlackRock. Η πτώση των αγορών ομολόγων και μετοχών πέρυσι έχει επιβαρύνει τα funds, μειώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία και τα έσοδα τους.

Πηγή: Euro2day