You are here

Ανοδικά η Wall περιμένοντας το Jackson Hole

22/08/2019 17:36

Το φετινό συμπόσιο των κεντρικών τραπεζών έρχεται εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη ύφεση, την ώρα που συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας. Κατά 12.000 υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Κέρδη 0,8% για το αργό.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, ενόψει της έναρξης της συνόδου των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole, στο Γουαϊόμινγκ. Το συμπόσιο ξεκινάει σήμερα, με τις ομιλίες των προέδρων της Fed Φιλαδέλφειας και Ντάλας.

O Dow Jones ενισχύεται 0,6%, στις 26.362 μονάδες, ο S&P 500επίσης κατά 0,4% και φτάνει στις 2.936 μονάδες, ενώ με άνοδο κατά 0,26% ο Nasdaq, διαμορφώνεται στις 8.041 μονάδες.

H πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, είπε στο CNBC ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια τον περασμένο μήνα, καθώς «δεν ήταν απαραίτητο κατά την άποψή της». Υπενθυμίζεται ότι η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο.

Το φετινό συμπόσιο των κεντρικών τραπεζών έρχεται πάντως εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη ύφεση, την ώρα που συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.

Την Τετάρτη, σημειώθηκε νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων στις ΗΠΑ -η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου πέρασε υψηλότερα από αυτή του 10ετούς Treasury, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι μετοχές της Dick’s Sporting Goods και της Nordstrom κάνουν άλμα άνω του 7% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, που ήταν καλύτερα από ότι αναμενόταν. Η μετοχή της BJ’S Wholesale Club κάνει ράλι άνω του 8%.

Δημοσιεύματα που θέλουν κάποιες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla οδηγούν τις μετοχές της εταιρείας του Ελον Μασκ υψηλότερα κατά 1,9%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, χαμηλότερα κινήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση επιδόματος ανεργίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα μέσα Αυγούστου.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι νέες αιτήσεις, που είναι και μία καλή μέτρηση για τις απολύσεις, υποχώρησαν κατά 12.000, φτάνοντας στις 209.000 τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 17 Αυγούστου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ανέμεναν ότι θα φτάσουν στις 215.000.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται κατά 3,8 μονάδες βάσης, στο 1,61% ενώ του 2ετούς με άνοδο κατά 2,7 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,59%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,8%, στα $56,18 ανά βαρέλι.

Πηγή: Euro2day