You are here

Άνοδος στη Wall μετά την «αναβολή» του εμπορικού πολέμου

21/05/2019 17:29

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για άμεση κλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ΗΠΑ-Κίνας. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά 3% για Tesla. Στο 2,41% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς η απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσει τους περιορισμούς στη Huawei καθησύχασε τους φόβους για κλιμάκωση της εμπορικής κόντρας με την Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 25.805 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,86% υψηλότερα στις 7.768 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 2.858 μονάδες.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι δραστηριότητες για τους υπάρχοντες χρήστες κινητών Huawei και ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

«Η προσωρινή γενική άδεια παρέχει στους λειτουργικούς φορείς χρόνο για να προβούν σε άλλες διευθετήσεις και στο υπουργείο Εμπορίου χώρο για να καθορίσει τα κατάλληλα μακροπρόθεσμα μέτρα για τους Αμερικανούς και τους ξένους παρόχους τηλεπικοινωνιών που βασίζονται επί του παρόντος στον εξοπλισμό της Huawei για κρίσιμες υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Ρος.

Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, σημείωσε ότι η αναβολή του αποκλεισμού της από τις ΗΠΑ «δεν σημαίνει πολλά» για την επιχείρηση, καθώς είχε ήδη προετοιμαστεί για δυνητική εισαγωγή της στη «μαύρη λίστα» και προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον υποτιμά τη Huawei.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,13% στα 63,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,36% στα 1.272 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1157 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 2,41%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla διολισθαίνει 3% στα 199 δολάρια. Την Τρίτη, αναλυτές της Morgan Stanley έκοψαν την τιμή-στόχο της μετοχής στο δυσμενές σενάριο στα 10 δολάρια από 97 προηγουμένως.

Πηγή: Euro2day