You are here

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

19/03/2019 17:22

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές παρά τα αρνητικά νέα από το μέτωπο του εμπορίου, με τον Dow Jones να οδεύει για το πέμπτο διαδοχικό θετικό κλείσιμο και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 26.042 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,48% υψηλότερα στις 7.750 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,45% στις 2.845 μονάδες.

Μολονότι δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στα επιτόκια, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στην ανακοίνωση της Fed, καθώς και στις δηλώσεις του προέδρου της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, για να προβλέψουν τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές δείχνουν να μην έχουν επηρεαστεί από την είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ δεν θα συναντηθούν τον Ιούνιο για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας.

O δείκτης «φόβου» VIX, o oποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στις μετοχές του S&P, υποχωρεί 2,5%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν οριακή άνοδο 0,1% τον Ιανουάριο, αρκετά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 0,4%.

Πρόκειται για μια ακόμα ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, κατέγραψαν άνοδο 0,3%. Ωστόσο, οι παραγγελίες για μη διαρκή αγαθά βούτηξαν 0,5% τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,44% στα 59,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,66% υψηλότερα, στα 1.310 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει κέρδη δύο μονάδων βάσης, στο 2,629%.

Στο ταμπλό, η τιμή της μετοχής της Nvidia σημειώνει άνοδο 3,8% στα 175 δολάρια, μετά την ανακοίνωση ότι η Amazon θα χρησιμοποιεί τσιπ της εταιρείας.

Πηγή: Euro2day