You are here

Ανοίγουν θέσεις στις ΗΠΑ

05/08/2022 17:15

Μεγάλη αύξηση στις θέσεις εργασίες κατέγραψαν τον Ιούλιο οι ΗΠΑ, αφού προστέθηκαν 528.000 νέες θέσεις, παρά τις προβλέψεις για επιβράδυνση στην αύξηση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Παρασκευής.

Ακόμη και ο Λευκός Οίκος είχε συμφωνήσει με τους περισσότερους οικονομολόγους που προέβλεπαν αύξηση μόλις 250.000 θέσεων εργασίας για τον μήνα, κάτι που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι ήταν μέρος της φυσικής επιβράδυνσης μετά την ταχεία ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο από την ύφεση της πανδημίας.

Παράλληλα, οι μισθοί εκτινάχθηκαν, με τις μέσες ωριαίες αποδοχές να έχουν αυξηθεί κατά 15 σεντς σε σχέση τον Ιούνιο, κάτι που σίγουρα θα ενισχύσει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια της για να αποφορτίσει την οικονομία εν μέσω των υψηλότερων κερδών από τις αυξημένες τιμές εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.

Η αύξηση στις θέσεις εργασίας βοήθησε στη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο χαμηλό 3,5% που επικρατούσε προ της πανδημίας, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό προσλήψεων καταγράφηκε στην ψυχαγωγία, στις επιχειρήσεις φιλοξενίας, και στην υγειονομική περίθαλψη, οι οποίες πρόσθεσαν 96.000 ή περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ η μεταποίηση και οι κατασκευές κέρδισαν 32.000 περισσότερες θέσεις.

Οι οικοδόμοι αγωνίστηκαν επί μήνες για να βρουν εργάτες για να καλύψουν την υψηλή ζήτηση για κατασκευές, αλλά η απασχόληση στον κλάδο έχει πλέον επιστρέψει στο προ πανδημίας επίπεδο, αναφέρει η έκθεση.