You are here

Αντίποινα από την Κίνα καταγγέλλουν αμερικανικές εταιρείες

22/05/2019 10:40

Περίπου το ένα τρίτο των 239 αμερικανικών εταιρειών που ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι ακυρώνουν ή καθυστερούν τις επενδύσεις στην Κίνα, ενώ περίπου 40% υπογράμμισαν ότι σκέφτονται μετεγκατάσταση των δομών παραγωγής εκτός χώρας.
Η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο έχει επιπτώσεις στις αμερικανικές εταιρείες στην Κίνα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, περίπου το 47% των μελών του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα, καθώς και μία παρόμοια επαγγελματική ομάδα με έδρα τη Σανγκάη υποστηρίζουν ότι δέχονται αντίποινα όπως πιο αργό εκτελωνισμό, περισσότερους ελέγχους και καθυστερήσεις στις εγκρίσεις αδειών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Περίπου το ένα τρίτο των 239 αμερικανικών εταιρειών που ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι ακυρώνουν ή καθυστερούν τις επενδύσεις στην Κίνα ενώ περίπου 40% υπογράμμισαν ότι σκέφτονται μετεγκατάσταση των δομών παραγωγής εκτός Κίνας, με την νοτιοανατολική Ασία και το Μεξικό να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Πηγή: Euro2day