You are here

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Φιλαδέλφεια λόγω ταραχών μετά τον θάνατο Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

29/10/2020 10:21

Η πόλη της Φιλαδέλφειας, που συγκλονίζεται τις τελευταίες δύο νύχτες από λεηλασίες και ταραχές, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα.

Η ανακοίνωση αυτή, στον ιστότοπο του δήμου, έγινε, την ώρα που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέρριψε την ευθύνη για τη βία που έχει ξεσπάσει στην πόλη στη Δημοκρατική δημοτική αρχή.

"Αυτό που βλέπω είναι φοβερό, και ειλικρινά, ο δήμος, όπου κι αν είναι, ο οποίος επιτρέπει στους ανθρώπους να διαδηλώνουν και να λεηλατούν χωρίς να τους σταματά είναι επίσης φοβερός", δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, ο οποίος συνέχισε την προεκλογική εκστρατεία του, έξι ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Δυνάμεις της Εθνοφρουράς αναμένονται επίσης σε αυτήν τη μητρόπολη της Πενσιλβανίας.
 
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας Τομ Γουόλφ επιβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι ζήτησε την βοήθεια της Εθνοφρουράς για να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Πενσιλβάνια, μια πολιτεία κλειδί, που βρίσκεται στην καρδιά της μάχης για τον προεδρικό θώκο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν.