You are here

Αποδέχεται ο Πούτιν το Bitcoin ως μέσο πληρωμών

14/10/2021 13:35

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν αξία -αλλά δεν είναι πεπεισμένος ότι μπορούν να αντικαταστήσουν το δολάριο για τις συναλλαγές πετρελαίου.

Πριν από μερικούς μήνες, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ πρότεινε ότι η χώρα θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τις συμβάσεις αργού σε δολάριο, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να επιβάλλουν στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις.

Ερωτηθείς αν το Βitcoin ή άλλο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στο δολάριο, ο Πούτιν είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το εμπόριο ενεργειακών πόρων σε κρυπτονομίσματα.

«Πιστεύω ότι έχει αξία», είπε στο CNBC. «Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εμπόριο πετρελαίου».

«Το κρυπτονόμισμα δεν υποστηρίζεται από τίποτε ακόμη», δήλωσε ο Πούτιν. «Μπορεί να υπάρχει ως μέσο πληρωμής, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για το εμπόριο πετρελαίου σε κρυπτονομίσματα».

Ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε επίσης τη μαζική κατανάλωση ενέργειας των κρυπτονομισμάτων ως πιθανό εμπόδιο στη χρήση τους.

Ράλι για το Bitcoin, ξεπέρασε τις $58.000

Κέρδη 6% για το Bitcoin νωρίτερα -το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε τις 58.000 δολάρια, σκαρφαλώνοντας στο πιο υψηλό σημείο από τις 10 Μαΐου.

Το άλμα στηρίζεται και από τις πληροφορίες που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκρίνουν τη δημιουργία του πρώτου Bitcoin Exchange Traded Fund της χώρας.

Αυτή την ώρα το Bitcoin τελεί υπό διαπραγμάτευση 4,6% υψηλότερα, στις $57.367.

Πηγή: Euro2day