You are here

«Απογοητευμένος» ο Μπράουν με την Αir-CΙΑ

22/02/2008 10:38
Τη στάση αεροπλάνων της CIA, που πραγματοποιούσαν μυστικές πτήσεις μεταφέροντας ύποπτους τρομοκράτες, στο έδαφός της παραδέχτηκε χθες δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ η Βρετανία, παρά την κατηγορηματική άρνηση της χώρας στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον Μίλιμπαντ δύο φορές αεροσκάφη της CIA ανεφοδιάστηκαν το 2002 στη νήσο Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού ωκεανού, που ανήκει στη βρετανική επικράτεια, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι Αμερικανοί.

Διασφάλιση

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, εξέφρασε την «απογοήτευσή» του για το γεγονός και δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ που επισήμανε ότι διαπράχθηκε «ένα διοικητικό λάθος» το οποίο αποκαλύφθηκε «πολύ σύντομα». Ο ένας εκ των δύο υπόπτων που μεταφέρθηκαν με τις πτήσεις αυτές βρίσκεται ακόμη κρατούμενος στις φυλακές της αμερικανικής βάσης του Γκουαντάναμο στην Κούβα, ενώ ο άλλος αφέθηκε εν τέλει ελεύθερος.