You are here

Αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων χιλιάδων τζιχαντιστών του IK

10/03/2016 15:09
Δεκάδες χιλιάδες έγγραφα τα οποία περιλαμβάνουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου και στοιχεία επικοινωνίας συγγενών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους περιήλθαν στην κατοχή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Πρόκειται για φόρμες με 23 ερωτήσεις προσωπικών στοιχείων τις οποίες πρέπει να συμπληρώνουν οι επίδοξοι τζιχαντιστές πριν ενταχθούν στην ισλαμιστική οργάνωση.

Όπως προκύπτει, στις τάξεις της οργάνωσης βρίσκονται τζιχαντιστές από 51 χώρες. Μία ανάλογη λίστα δημοσιεύει και η αντιπολιτευόμενη συριακή ιστοσελίδα Zaman Al Wasl, με προσωπικές λεπτομέρειες 1.736 ισλαμιστών της οργάνωσης από 40 χώρες. Το 1/4 αυτών είναι Σαουδάραβες και οι υπόλοιποι κυρίως από την Τυνησία, το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Σε ό,τι αφορά τους Ευρωπαίους, τα περισσότερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους προέρχονται από τη Γαλλία και ακολουθούν η Γερμανία και η Βρετανία.

Οι αποκαλυπτικές φόρμες έφτασα στο Sky News σε στικ μνήμης που κλάπηκε από τον επικεφαλής της εσωτερικής αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «ισλαμιστική SS». Δράστης της κλοπής είναι απογοητευμένο μέλος του Ισλαμικού Κράτους που ονομάζει τον εαυτό του Αμπού Χαμέντ.

Ειδικοί εκτιμούν εκ πρώτης όψεως ότι τα ψηφιακά έγγραφα είναι αυθεντικά, κάνοντας λόγο για «χρυσωρυχείο» πληροφοριών ασφαλείας που μπορούν να υπονομεύσουν σημαντικά το Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ άλλων στα έγγραφα ο κάθε ισλαμιστής δηλώνει τι προηγούμενη «τζιχαντιστική εμπειρία» έχει, πώς έφτασε στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και αν επιθυμεί να ενταχθεί ως στρατιώτης, υπό κάποια άλλη ιδιότητα ή ως «μάρτυρας» βομβιστής αυτοκτονίας.