You are here

Αποκρούστηκε ισραηλινή επίθεση στην Ταλ Αλ Χάρα

12/06/2019 07:32

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Ταλ Αλ Χάρα, στη νότια Συρία, καταρρίπτοντας πυραύλους, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
 
Η Ταλ Αλ Χάρα, στην επαρχία Ντεράα, είναι ένας λόφος στρατηγικής σημασίας που επιβλέπει το κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.
 
Η πυραυλική επίθεση είχε αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο ζημιές. Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξήγαγαν παράλληλα "ηλεκτρονικό πόλεμο", με παρεμβολές στα ραντάρ, σύμφωνα με το SANA.
 
Στο μεταξύ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 10 κούρδους μαχητές στην περιοχή Ταλ Ριφάατ της Συρίας την Κυριακή σε αντίποινα για μια επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε τούρκος στρατιωτικός, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα.
 
Η τουρκική Κυβέρνηση χαρακτηρίζει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ένοπλη παράταξη των Κούρδων της Συρίας, τον συριακό βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που χαρακτηρίζει τρομοκρατική και πολεμά 30 και πλέον χρόνια.
 
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ως και 2 εκατομμύρια πρόσφυγες ίσως προσπαθήσουν να περάσουν στην Τουρκία αν οι μάχες κλιμακωθούν στη βορειοδυτική Συρία, καθώς τα διαθέσιμα κεφάλαια για να προσφερθεί βοήθεια είναι ανεπαρκή σε βαθμό που θεωρεί επικίνδυνο.

ΚΥΠΕ