You are here

Apple: Συμφωνία $4 δισ. με LG, Toshiba και Sharp

02/02/2011 13:46
Σε πιθανή διετή συμφωνία μεταξύ της Apple Inc., κατασκευάστριας εταιρείας των συσκευών iPhone και iPad, και των LG Display Co., Toshiba Mobile Display Co., και Sharp Corp αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές της εταιρείας Isuppli που ανήκει στην IHS Inc.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple συμφώνησε να προχωρήσει στην αγορά οθονών αξίας $4 δισ. από τις εταιρείες που αναφέρονται.

Η Apple ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα έδινε περίπου $3.9 δισ. ως προπληρωμή για εξαρτήματα από τρεις εταιρείες, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάζει. Η επένδυση είναι πιθανό να αφορά οθόνες των εταιρειών LG και Sharp όπως υποστηρίζει η εταιρεία ερευνών ISuppli βασιζόμενη σε μελέτη των σχέσεων της Apple με τους προμηθευτές, των δικαιωμάτων χορήγησης αδειών και της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία προσπαθεί να εξασφαλίσει την προμήθεια οθονών υψηλής ανάλυσης για τις συσκευές iPhone και iPad, εν μέσω ενίσχυσης του ανταγωνισμού από smartphones και Η/Υ παλάμης που λειτουργούν με το λογισμικό Android της Google Inc. Η επένδυση της Apple μπορεί να καταστήσει δυσκολότερη την απόκτηση οθονών για μικρότερους ανταγωνιστές, αναφέρει η ISuppli.