You are here

Άρχισε η κρίσιμη συνεδρία της Fed για τα επιτόκια

21/03/2023 20:28

H Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συζήτηση για την πορεία της νομισματικής πολιτικής εν μέσω του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και των κλυδωνισμών στις αγορές, στον απόηχο της κατάρρευσης δύο περιφερειακών τραπεζών.

Η συνεδρία της επιτροπής αγορών της Fed (FMOC) αρχίζει καθώς αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στην ένατη συνεχόμενη αύξηση, ενώ λιγότεροι αναλυτές προβλέπουν παύση του κύκλου αυξήσεων λόγω των ανησυχιών που προκάλεσε η κατάρρευση της Silicon Valley και της Signature Bank.

Οι αναλυτές της Bank of America Global Research ανέφεραν σε σημείωμά τους ότι εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση 25 μονάδων, όπως και στη συνεδρία του Φεβρουαρίου, αλλά η απόφαση θα εξαρτηθεί από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Αντίθετα η Goldman Sachs προβλέπει ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε παύση των αυξήσεων.

Ενώ οι επόπτες έχουν ανταποκριθεί επιθετικά για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι αγορές εμφανίζονται λιγότερο πεπεισμένες ότι οι προσπάθειες για στήριξη των μεσαίων τραπεζών είναι επαρκείς, αναφέρει σε σημείωμά της η Goldman Sachs.