You are here

Covid-19: Aύξηση κρουσμάτων διεθνώς

17/09/2021 08:38

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας θα μεταβεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ανεμβολίαστος, ενώ και στη Βραζιλία και διεθνώς τα περιστατικά κορωνοϊού αυξάνονται. Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αυστραλία κινείται προς το άνοιγμα των συνόρων της.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίχ Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, δήλωσε χθες ότι θα μεταβεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, όπου οι αρχές της Πόλης ωστόσο έχουν καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η συμμετοχή του Ζαίχ Μπολσονάρου στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τέθηκε εν αμφιβόλω την Τετάρτη όταν οι αρχές της Νέας Υόρκης επέβαλαν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης. Ο Επίτροπος Υγείας της Πόλης της Νέας Υόρκης, Ντέιβ Τσόκσι τόνισε ότι το αμφιθέατρο της Γενικής Συνέλευσης είναι "ένα συνεδριακό κέντρο" που υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους δραστηριοτήτων στη Νέα Υόρκη. Λίγες ώρες αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβάλει αυτόν τον περιορισμό στους αρχηγούς κρατών.

Εξάλλου το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 643 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 34.407 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 589.240 νεκρούς επί συνόλου πάνω από 21 εκατομμύρια καταγεγραμμένες μολύνσεις ως αυτό το στάδιο αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με τους 212 εκατ. κατοίκους της κατατάσσεται 2η στη μακάβρια παγκόσμια κατάταξη βάσει του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της νόσου, πίσω από τις ΗΠΑ, ενώ καταλαμβάνει την 3η θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον ιό, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πιλοτική εφαρμογή συστήματος οικιακής καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο Σίδνεϋ

Αυστραλοί αξιωματούχοι θα εφαρμόσουν δοκιμαστικά, ένα σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού που φτάνουν στο Σίδνεϋ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα κινείται προς το άνοιγμα των συνόρων της, παρά τα επίμονα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19.

H Αυστραλία έκλεισε τα διεθνή σύνορά της τον Μάρτιο του 2020, αντιδρώντας στην πανδημία και επιτρέποντας την είσοδο αποκλειστικά σε πολίτες της και μόνιμους κατοίκους της, οι οποίοι έπρεπε να παραμείνουν σε υποχρεωτική ξενοδοχειακή καραντίνα δύο εβδομάδων, καλύπτοντας το οικονομικό κόστος.

"Αυτό είναι το επόμενο βήμα στο σχέδιο μας για μία ασφαλή επαναλειτουργία, αλλά και για να μείνουμε ασφαλείς", δήλωσε ο Μόρισον, προσθέτοντας ότι η δοκιμή αυτή, θα μπορούσε να θέσει το πλαίσιο για τον τρόπο "της συμβίωσής μας με την COVID-19".

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα δοκιμαστεί στο Σίδνεϋ, που υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων του που επιστρέφουν από το εξωτερικό, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πόλη της Αυστραλίας, αργότερα μέσα στο μήνα.

Μεξικό: 434 θάνατοι, σχεδόν 7.000 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 434 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 7.040 κρούσματα του SARS-CoV-2. Με 270.346 θανάτους αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της μέχρι χθες, η χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον 4ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 3.549.229, κατά τα στοιχεία του υπουργείου, που όμως το ίδιο έχει αναγνωρίσει πως είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Γερμανία: 20 θάνατοι, σχεδόν 11.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11.022 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.125.878, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Οι θάνατοι 20 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 92.857 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΚΥΠΕ