You are here

Covid-19: Η κατάσταση που επικρατεί διεθνώς

14/07/2021 07:58

Το αρμόδιο τουριστικό συμβούλιο στη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ότι ένα κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Genting Cruise Lines επέστρεψε πίσω, μετά την υποψία ότι ένας 40χρονος επιβάτης μολύνθηκε από την COVID-19.

Επιπρόσθετα, η Νότια Κορέα προχώρησε στην αυστηροποίηση των περιορισμών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μετά την καταγραφή νέου ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, στο Μεξικό καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων τις προηγούμενες 24 ώρες μετά τον Φεβρουάριο, στην Αυστραλία παρατάθηκε δύο εβδομάδες το lockdown στο Σίδνεϋ εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, στη Γερμανία καταγράφηκαν ακόμη 28 θάνατοι και 1.548 κρούσματα και η Κυβέρνηση της Μάλτα εγκατέλειψε το σχέδιο να απαγορεύσει την είσοδο στους ανεμβολίαστους επισκέπτες, αλλά θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Σιγκαπούρη

Το αρμόδιο τουριστικό συμβούλιο στη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ότι ένα κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Genting Cruise Lines επέστρεψε πίσω, μετά την υποψία ότι ένας 40χρονος επιβάτης μολύνθηκε από την COVID-19.

"Στις 13 Ιουλίου, ο επιβάτης αναγνωρίστηκε ως στενή επαφή ενός επιβεβαιωμένου περιστατικού μόλυνσης στην ξηρά και απομονώθηκε άμεσα, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα υγείας που εφαρμόζονται εν πλω", ανέφερε μία ανακοίνωση του τουριστικού συμβουλίου.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε ότι ο επιβάτης βρέθηκε θετικός σε διαγνωστικό τεστ PCR στο πλοίο, ενώ μεταφέρθηκε το νοσοκομείο για την πραγματοποίηση και άλλων διαγνωστικών τεστ.

Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα προχώρησε στην αυστηροποίηση των κανόνων τήρησης κοινωνικών αποστάσεων στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του χειρότερου ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που βιώνει η χώρα, καθώς τα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 κατέγραψαν χθες ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, με 1.615 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

Εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού και τη στασιμότητα στην εκστρατεία εμβολιασμού, ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός της πανδημίας ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 1.378 μολύνσεων της περασμένης Παρασκευής.

Συστάδες μολύνσεων εξαπλώνονται ραγδαία σε ολόκληρη την πρωτεύουσα Σεούλ και σε γειτονικές περιοχές που τροφοδοτούνται από την παραλλαγή Δέλτα, τόνισε η KDCA.

Ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη η Κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με εξαίρεση ορισμένες νότιες περιοχές.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει από τη Δευτέρα το αυστηρότερο επίπεδο μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Σεούλ και γειτονικές της περιοχές για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων μετά τις 18:00 τοπική ώρα.

Μεξικό

Το Μεξικό ανακοίνωσε χθες Τρίτη τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων της Covid-19 μετά τον Φεβρουάριο, καθώς ένα νέο κύμα λοιμώξεων απειλεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 11.137 κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 2.604.711, ενώ 219 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο το ίδιο χρονικό διάστημα. Από την αρχή της πανδημίας 235.277 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα κύματα μολύνσεων, καταγράφονται 75% λιγότερες νοσηλείες και θάνατοι χάρη στην πρόοδο του εμβολιασμού.

Αυστραλία

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα παρατείνουν για δύο εβδομάδες το lockdown που έχει επιβληθεί στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, το Σίδνεϋ, μετά την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων της Covid-19, καθώς η πόλη αντιμετωπίζει ένα ξέσπασμα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Η πολιτεία Νέας Νότια Ουαλία ανακοίνωσε 97 νέες μολύνσεις του νέου κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, από 89 την προηγούμενη ημέρα.

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1.548 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.738.683, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 28 ασθενών με την Covid-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 91.287 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μάλτα

Η Μάλτα εγκατέλειψε χθες βράδυ το σχέδιό της να κλείσει τα σύνορα για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19, λίγες ώρες προτού να τεθεί σε ισχύ αυτό το μέτρο που ανακοινώθηκε στις 9 Ιουλίου.

Αντί για αυτό οι αρχές θα επιβάλλουν καραντίνα στους μη εμβολιασμένους επισκέπτες.

"Τα άτομα που φτάνουν στη Μάλτα (...) χωρίς να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι υποχρεωμένα να μπαίνουν σε καραντίνα για μια περίοδο", αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Κυβέρνηση της Μάλτας.

ΚΥΠΕ