You are here

Dimon: H καλύτερη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 10ετιών

11/01/2022 10:45

Προς την καλύτερη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών οδεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Jamie Dimon, επί μακρόν CEO και πρόεδρος της JPMorgan Chase.

«Θα έχουμε την καλύτερη ανάπτυξη που είχαμε ποτέ φέτος, νομίζω από τον καιρό μετά τη Μεγάλη Ύφεση», είπε ο Dimon στην Bertha Coombs του CNBC κατά τη διάρκεια του 40ου Ετήσιου Συνεδρίου JP Morgan Healthcare. «Η επόμενη χρονιά θα είναι επίσης πολύ καλή».

Ο Dimon δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη του πηγάζει από τον ισχυρό ισολογισμό του Αμερικανού καταναλωτή. Η JPMorgan είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ όσον αφορά το ενεργητικό και έχει σχέσεις με τα μισά νοικοκυριά της χώρας.

«Ο ισολογισμός των καταναλωτών δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση. Ξοδεύουν 25% περισσότερα σήμερα από ό,τι πριν από την Covid», είπε ο Dimon. «Ο δείκτης εξυπηρέτησης του χρέους τους είναι καλύτερη από ό,τι ήταν - κρατάμε αρχεία εδώ και 50 χρόνια».

Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη θα έρθει ακόμη και όταν η Fed αυξήσει τα επιτόκια, πιθανώς περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές. Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs προέβλεψαν τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος αλλά ο Dimon είπε ότι θα εκπλαγεί αν η κεντρική τράπεζα δεν προχωρήσει περαιτέρω.

«Είναι πιθανό ο πληθωρισμός να είναι χειρότερος από όσο νομίζουν και να αυξήσουν τα επιτόκια περισσότερο από όσο περιμένει ο κόσμος», είπε ο Dimon. «Προσωπικά θα εκπλαγώ αν θα είναι μόνο τέσσερις αυξήσεις».

Ωστόσο, ο Dimon είπε ότι ενώ η οικονομία φαίνεται ισχυρή, οι επενδυτές στο χρηματιστήριο μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με μία ταραχώδη χρονιά, καθώς η Fed πιάνει δουλειά. «Η αγορά είναι διαφορετική. Περιμένουμε ότι θα έχει μεγάλη μεταβλητότητα φέτος καθώς τα επιτόκια θα αυξάνονται».

Πηγή: Euro2day