You are here

Διστακτική άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

22/02/2019 17:08

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και έχουν το βλέμμα στραμμένο στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

O Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 25.946 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.480 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,23% υψηλότερα, στις 2.781 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το εμπόριο στην Ουάσινγκτον.

Οι δύο πλευρές συνέχισαν να διαπραγματεύονται χθες για διάφορες διευθετήσεις, ώστε να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους, μία εβδομάδα πριν παρέλθει η προθεσμία που επέβαλε η Ουάσινγκτον για την επίτευξη συμφωνίας, εξέλιξη που θα πυροδοτήσει την επιβολή επαχθέστερων δασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Τετάρτη, Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν αρχίσει να καταρτίζουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας-πλαισίου και εξετάζουν εξονυχιστικά τη φρασεολογία έξι μνημονίων κατανόησης, που αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις στην Κίνα.

«Υπάρχει σίγουρα κίνητρο και για τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία», δήλωσε στο CNBC αναλυτής. «To πρόβλημα είναι ότι τώρα φτάνουμε στο πιο δύσκολο σημείο της διαπραγμάτευσης, που έχει να κάνει με πράγματα όπως το πρόβλημα της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας», σημείωσε.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Kraft Heinz βουτάει 25%. Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση του μερίσματός της κατά περισσότερο από ένα τρίτο, έκτακτη πρόβλεψη 15,4 δισ. δολαρίων, ενώ γνωστοποίησε επίσης πως έλαβε κλήτευση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για λογιστικά ζητήματα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,14% στα 57,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,26% υψηλότερα, στα 1.331 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,33 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 2,66%.

Πηγή: Euro2day