You are here

Διστακτική άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

11/02/2019 17:00

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς ξεκίνησε νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και το αμερικανικό Κογκρέσο επιχειρεί να καταλήξει σε συμφωνία για να αποφευχθεί ένα νέο «λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

O Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 25.180 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,51% υψηλότερα στις 7.336 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,33% στις 2.716 μονάδες.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ υποστήριξε πως είναι ακόμη πιθανό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο εγγύς μέλλον, στέλνοντας ένα θετικό «σήμα» για το ενδεχόμενο μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

«Είναι πιθανό... Θέλει να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι πολύ σύντομα», δήλωσε η Κόνγουεϊ, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Απαντώντας σε ερώτηση αν οι δύο χώρες πλησιάζουν σε μια εμπορική συμφωνία, είπε: «Ετσι φαίνεται, απολύτως».

«Οι εμπορικές αυτές συνομιλίες αντιμετωπίζονται ως θετική εξέλιξη. Υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα αλλά και μια τάση οι αγορές να ενστερνίζονται τις θετικές ειδήσεις περισσότερο από τις αρνητικές», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Raymond James στο Reuters.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,35% στα 51,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,7% χαμηλότερα, στα 1.309 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,128 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,66%.

Στο ταμπλό, η τιμή της μετοχής της Tesla ενισχύεται 2%, μετά την αναβάθμιση σε «buy» από «hold» από την Canaccord.

Πηγή: Euro2day