You are here

Έκκληση προς ΟΗΕ για Αφρίν από 20 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

02/06/2020 19:32

Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν 20 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τερματισμό των παραβιάσεων που διαπράττονται από δυνάμεις της Τουρκίας στην Αφρίν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος», οι οργανώσεις απευθύνουν έκκληση για «δημιουργία επιτροπής για τη διερεύνηση των γεγονότων που σχετίζονται με εγκλήματα και παραβιάσεις που διαπράττονται καθημερινά στην Αφρίν και τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκικό έλεγχο, προκειμένου να τεκμηριωθούν και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στις αρμόδιες διεθνείς αρχές».

Ζητούν επίσης όπως «ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία για να εκπληρώσει τα καθήκοντα και τις ευθύνες της, παρέχοντας ασφάλεια και προστασία στους πολίτες». Καλούν όπως «απαιτηθεί από την Τουρκία να τερματίσει την παράνομη στρατιωτική της παρουσία στις συριακές περιοχές και να αποχωρήσει με τους μισθοφόρους και τις ένοπλες φατρίες της, με ταυτόχρονη έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να θέσει αυτές τις περιοχές υπό διεθνή προστασία, έως ότου βρεθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική λύση στο συριακό πρόβλημα».