You are here

Έκρηξη βόμβας σε λεωφορείοo στην Αφρίν άφησε πίσω τρεις νεκρούς και 20 τραυματίες

21/01/2019 06:41

Μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο στην πόλη Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας προκάλεσε τον θάνατο τριών αμάχων και τον τραυματισμό περίπου 20, όπως ανέφεραν χθες αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την πρώτη επέτειο της Επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας", της χερσαίας και από αέρος επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων εναντίον της κυρίως κουρδικής Αφρίν με στόχο την απομάκρυνση της πολιτοφυλακής των Κούρδων στη Συρία YPG.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση, η οποία έπεται μιας έκρηξης που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Μάνμπιτζ, στην πόλη αυτή της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από μια πολιτοφυλακή η οποία συνδέεται με τις υπό τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις.

Την ευθύνη για την επίθεση στην Μάνμπιτζ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο Αμερικανούς στρατιώτες και σε δύο πολίτες εργαζόμενους στον αμερικανικό στρατό, είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Η Αγκύρα θεωρεί την YPG προέκταση του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα στο τουρκικό έδαφος από το 1984.

Παράλληλα σήμερα εξερράγη βόμβα που ήταν τοποθετημένη κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο στο νότιο άκρο της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης συνελήφθη και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Άμυνας της πόλης, ο Ασεφ Χαμπάμπε, δήλωσε στο Reuters ότι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

ΚΥΠΕ