You are here

Εκτελέσεις 5 ατόμων ζητά ο εισαγγελέας Σαουδικής Αραβίας για υπόθεση Κασόγκι

15/11/2018 15:57

Την εκτέλεση πέντε εκ των 21 κατηγορουμένων στην υπόθεση δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ζήτησε ο εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ωστόσο δηλώνει ότι οι έρευνες του δεν περιλαμβάνουν τον πρίγκηπα Σελμάν.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του δημοσιογράφου αναφέροντας ότι του έδωσαν φάρμακο σε θανατηφόρα δόση, κατατεμάχισαν  τη σορό και την έβγαλαν έξω από το προξενείο. Μετά την αποτυχία των προσπαθειών τους  να πείσουν τον Κασόγκι να επιστρέψει στην χώρα του, τον δολοφόνησαν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι την εντολή για δολοφονία του την έδωσε ο επικεφαλής της ομάδας που πήγε στην Κωνσταντινούπολη και πως ακόμη αναζητούν τη σωρό του Κασόγκι. Όπως ανέφερε έχουν σχεδόν βρει την φωτογραφία του ατόμου από την Τουρκία που παρέλαβε τη σορό ενώ είπε ότι στις έρευνες δεν περιλαμβάνεται ο πρίγκηπας Σελμάν.

Ωστόσο ανέφερε ότι ο σύμβουλος του πρίγκηπα Καχτάνι τέθηκε σε διαθεσιμότητα και απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα. Ο φάκελος Κασόγκι πήγε στο δικαστήριο και η έρευνα συνεχίζεται.

ΚΥΠΕ