You are here

Ελεύθερη πτώση για το Nikkei

23/10/2003 10:31
Η πτώση της Wall Street την Τετάρτη, η ενίσχυση του γεν και η ανησυχία για τα αποτελέσματα της Sony οδήγησαν τον Nikkei στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Οι διορθωτικές κινήσεις στο Τόκιο είχαν ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας όταν ο Nikkei είχε ξεπεράσει τις 11.200 μονάδες ενδοσυνεδριακά. Όμως, η σημερινή βουτιά αιφνιδίασε στο σύνολό τους τους αναλυτές.

Οι μαζικές ρευστοποιήσεις εξαπλώθηκαν σε όλο το φάσμα της αγοράς πλήττοντας εξίσου τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Όμως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η σημερινή βουτιά δημιουργεί αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες που ενδέχεται να αντιστρέψουν το κλίμα στις επόμενες συνεδριάσεις, ειδικά αν επιτευχθεί κάποια ανάκαμψη των μετοχών στη Wall Street.

Οι ευκαιρίες αυτές εντοπίζονται στον κλάδο αυτοκινήτου, όπου η Nissan Motor υποχώρησε κατά 5,54% και η Honda Motor κατά 3,46%, καθώς και μεταξύ των ιαπωνικών κολοσσών κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων όπως η NEC. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η τεχνολογική Softbank που από αστέρι της αγοράς (μέχρι χθες είχε κέρδη 50% στο διάστημα 1-17 Οκτωβρίου) μετατράπηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή καταγράφοντας απώλειες 16,34%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.335,16 μονάδες υποχωρώντας κατά 5,09%.