You are here

Ένα βήμα πριν την πτώχευση η Bed Bath & Beyond

28/01/2023 10:38

Οι προσπάθειες της υπό πτώχευση Bed Bath & Beyond να βρει αγοραστή έχουν πέσει στο κενό, ουσιαστικά θέτοντας την αλυσίδα σε τροχιά εκκαθάρισης και υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές υπό τον όρο ανωνυμίας.

Η επιχείρηση λιανικού εμπορίου ετοιμάζεται να υποβάλει άμεσα αίτηση για προστασία από πτώχευση, συμπεριλαμβανομένης της επωνυμίας Buy Buy Baby, της πολυτιμότερης σειράς καταστημάτων της, πιθανότατα χωρίς να υπάρχει πλειοδότης. Οι σχετικές συνομιλίες, ωστόσο, βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Η υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 περί πτωχεύσεων επιτρέπει σε μια εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ παράλληλα αναζητά αγοραστή ή προσπαθεί να αναδιοργανωθεί. Ένας εκπρόσωπος της Bed Bath & Beyond δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους συμβούλους μας και να υλοποιούμε ενέργειες για τη διαχείριση της επιχείρησής μας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, καθώς εξετάζουμε όλες τις διαδρομές και τις στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις».

Η αλυσίδα, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, βρισκόταν σε δύσκολη θέση μετά από χρόνια απογοητευτικών πωλήσεων, στρατηγικών σφαλμάτων και μιας προσπάθειας ανάκαμψης που όμως ήρθε πολύ αργά. Τα προβλήματα εντάθηκαν όταν η αδυναμία πληρωμής προμηθευτών κατέστρεψε το απόθεμα, καθώς επιβραδύνθηκαν οι νέες αποστολές. Την Πέμπτη, η εταιρεία είπε ότι έλαβε μια ειδοποίηση για αθέτηση υποχρεώσεων που συνδέεται με ορισμένα πιστωτικά όρια.

Η Bed Bath & Beyond αναζητούσε προσφορές από τρίτα μέρη που θα συμφωνούσαν να αγοράσουν ορισμένα ή όλα τα περιουσιακά στοιχεία της σε περίπτωση πτώχευσης, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg.

Πηγή: euro2day.gr