You are here

Ενισχύεται η Wall Street μαζί με το αργό

13/06/2019 17:16

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικανική αγορά παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες. Άλμα 3,5% για το αργό. Στο 2,1% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άνοδος και για τον χρυσό. Κέρδη 2% για τη Walt Disney.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά από δύο ημέρες απωλειών και ενώ η τιμή του αργού καταγράφει σημαντική άνοδο, στον απόηχο του περιστατικού με τα δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,44% στις 26.115 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,67% υψηλότερα στις 7.845 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,46% στις 2.893 μονάδες.

Το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 3,5% στα 52,92 δολάρια το βαρέλι, καθώς η ένταση που επικρατεί στον Κόλπο του Ομάν δημιουργεί προσδοκίες για διαταραχές στις παγκόσμιες προμήθειες αργού.

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, δύο δεξαμενόπλοια εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στις πακιστανικές αρχές, μετά από διαδοχικές εκρήξεις.

Το ένα τάνκερ φλέγεται, σύμφωνα με αξιωματούχο του λιμανιού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει πετρέλαιο από το Αμπου Ντάμπι και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι έχει προκαλέσει την πυρκαγιά.

Στο δεύτερο τάνκερ, το Front Altair της νορβηγικής Frontline, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις, και λίγο αργότερα βούλιαξε, σύμφωνα με το ιρανικό IRNA.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει να κινείται ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη 0,2% στα 1.339 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει οριακή πτώση έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,127 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,1%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, o δείκτης τιμών εισαγωγών κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα τον Μάιο στις ΗΠΑ.

Στο μέτωπο της εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 222.000, την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουνίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στις 216.000.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walt Disney σημειώνει άνοδο 2% στα 138 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Πηγή: Euro2day