You are here

Eνισχύουμε ναυτικές δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα, δηλώνει ο Ερντογάν

26/09/2020 18:10

Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας, δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και υπενθυμίζει ότι οι πρόγονοί του έλεγαν «να είστε έτοιμοι για πόλεμο εάν θέλετε ειρήνη».

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία της επετείου της ναυμαχίας της Πρέβεζας το 1538, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι με την νίκη τότε ενισχύθηκε η κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έδειξε τη δύναμή του σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η ιστορία έχει καταγράψει πως η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη επικρατούν σε όλες τις θάλασσες όπου κυριαρχούν οι ναυτικοί μας», αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο τους έδειξαν ότι πρέπει να είναι πιο δυνατοί στις θάλασσες όπως και σε κάθε πεδίο.

«Έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε την Γαλάζια Πατρίδα μας, συνεχίζουμε με ισχυρή βούληση και ακλόνητη πίστη να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσες. Δίνοντας προσοχή στους προγόνους μας που λένε ‘να είστε έτοιμο για πόλεμο εάν θέλετε ειρήνη’, εξοπλίζουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις όπως όλες τις μονάδες του στρατού μας με όλες τις εγχώριες και εθνικές δυνατότητες προκειμένου να διαιωνίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας», αναφέρει.

Σήμερα, προσθέτει,«ως μια από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορεί να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να συντηρήσει τα δικά της πολεμικά πλοία με εθνικά μέσα, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας».