You are here

Επανεξετάζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης

20/12/2021 06:33

Την ετήσια πανηγυρική εκδήλωση της πρωτοχρονιάς, στην Times Square, εξετάζει εκ νέου ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Παρότι η εκδήλωση πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο και οι παρευρισκόμενοι πρέπει να υποδείξουν κάρτα εμβολιασμού, ο δήμαρχος βρέθηκε χθες σε συζητήσεις με τους χορηγούς της διοργάνωσης. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις και οδηγίες του πριν από τα Χριστούγεννα.    

Την περασμένη εβδομάδα, η Νέα Υόρκη κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων. Την Κυριακή, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέφερε 22.478 νέα κρούσματα και περισσότερα από 60.000 τις τελευταίες τρεις ημέρες, καταγράφοντας ρεκόρ από την αρχή αυτής της πανδημίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει ένα ντόμινο ακυρώσεων εορταστικών συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων αλλά και την επιστροφή στην τηλεργασία για πολλές επιχειρήσεις. Αρκετές παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν, με κορυφαία τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση στο Radio City. O δήμαρχος ακύρωσε επίσης την ετήσια εορταστική δεξίωση στο Gracie Mansion για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Δήμου, εκδήλωση η οποία θα ήταν και η τελευταία της θητείας του.

ΚΥΠΕ