You are here

Ερντογάν: Ξεκίνησε η αποχώρηση του YPG

18/10/2019 15:29

Ξεκίνησε η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών (YPG) από την περιοχή που η Τουρκία ετοιμάζεται να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι πως αν οι 120 ώρες ολοκληρωθούν με επιτυχία θα συναντηθεί και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν για μια ξεχωριστή διαδικασία. 

Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι υπάρχει τηλεφωνική διπλωματία και πως συνομίλησαν και με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόνλαλντ Τραμπ,  τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν καθώς και με χώρες της ΕΕ. 

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι “το χρονοδιάγραμμα των 120 ωρών ξεκίνησε. Σαφώς γίνεται λόγος για αποχώρηση της τρομοκρατικής οργάνωσης από την περιοχή. Πήραμε υπόσχεση ότι για ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας κυρίως υπό την ηγεμονία και αλληλεγγύη της Τουρκίας. Θα είμαστε συνεχώς σε επαφή, οι επαφές των αντιπροσωπειών θα συνεχιστούν. Αν ολοκληρώσουμε αυτές τις 120 ώρες με επιτυχία, την Τρίτη θα συναντηθώ με τον κ. Πούτιν. Την αποδέχομαι ως ξεχωριστή διαδικασία. Με αυτές τις συνομιλίες θα έχουμε φέρει την ειρήνη με την πηγή ειρήνης. Μίλησα με τον Υπουργό Άμυνάς μου, μου είπαν ότι ξεκίνησε η αποχώρηση. Οι δυνάμεις μας εκεί θα συνεχίσουν να μένουν”, ανέφερε. 

ΚΥΠΕ