You are here

€34 εκ. για Κένυα και Ουγκάντα ανακοίνωσε ο Επίτροπος Στυλιανίδης

21/06/2018 15:03

Τριαντατέσσερα εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στην Ουγκάντα και την Κένυα, με ιδιαίτερη έμφαση στους εκτοπισμένους πληθυσμούς και στις δύο χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, εκ των οποίων 24 εκατ. Ευρώ θα διατεθούν στην Ουγκάντα, τη μεγαλύτερη χώρα υποδοχής προσφύγων στην Αφρική και 10 εκατ. Ευρώ σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης θα διατεθούν στην Κένυα.

Τα χρήματα για την Κένυα θα διατεθούν για την υποστήριξη των προσφύγων που ζουν στα στρατόπεδα Dadaab και Kakuma, παρέχοντας μεταξύ άλλων  πρόσβαση στην ποιοτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η βοήθεια της ΕΕ θα υποστηρίξει επίσης προγράμματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παρατεταμένης ξηρασίας σε περιοχές της χώρας.

Η βοήθεια προς την Ουγκάντα δίνει προτεραιότητα στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τις νέες αφίξεις  εκτοπισμένων πληθυσμών, με ιδιαίτερη έμφαση στους πολλούς πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν και την αυξανόμενη εισροή προσφύγων από το Κονγκό. Η ΕΕ θα παράσχει επείγουσα υγειονομική και επισιτιστική βοήθεια, νερό και αποχέτευση, καθώς και προστασία και εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μέσω μαθησιακών προγραμμάτων για παιδιά των οποίων η εκπαίδευση έχει διαταραχθεί από συγκρούσεις και εκτοπισμό.

"Η ΕΕ είναι αλληλέγγυα και έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες. Η νέα μας χρηματοδότηση θα βοηθήσει τόσο τους ήδη εκτοπισμένους όσο και τις νέες αφίξεις στην Κένυα και την Ουγκάντα", δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

ΚΥΠΕ