You are here

Έβδομη ημέρα ανόδου στη Wall Street

11/06/2019 17:11

Συνεχίζουν ανοδικά οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στη Fed. Yποχωρεί ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,15% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διευρύνοντας το ράλι των τελευταίων έξι συνεδριάσεων, στον απόηχο της συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού και ενώ οι επενδυτές αναμένουν μείωση επιτοκίων από τη Fed.

Oι μετοχές λαμβάνουν ώθηση και από τα δημοσιεύματα ότι η Κίνα σχεδιάζει νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 26.142 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,7% στις 7.879 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,5% στις 2.903 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού κινήθηκαν υψηλότερα για δεύτερο μήνα, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο στο κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία και τα κέρδη σε μία σειρά υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,1%, μετά τα κέρδη 0,2% του Απριλίου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν 1,8%, μετά την άνοδο κατά 2,2% που είχαν καταγράψει τον Απρίλιο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι οι τιμές θα αυξηθούν 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,9% υψηλότερα στα 53,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ υποχωρεί 0,1% στα 1.327 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,15%.\

Πηγή: Euro2day