You are here

Εξαπλασίασε τα κέρδη της η Swiss Re

01/09/2003 10:35
Σχεδόν εξαπλασίασε τα κέρδη της, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η Swiss Re, καθώς η αύξηση των εσόδων της αλλά και η ενίσχυση των κεφαλαιαγορών αντιστάθμισαν τις αρνητικές επιπτώσεις από τις διαγραφές υπεραξιών της εταιρείας.

Tο διάστημα Iανουαρίου - Iουνίου 2003, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο έφθασαν στα 691 εκατ. ελβετικά φράγκα (489 εκατ. δολάρια) από μόλις 118 εκατ. φράγκα που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Πρόκειται για κερδοφορία σαφώς υψηλότερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές (505 εκατ. φράγκα).

Eίναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους οι διαγραφές αξιών που έκανε η Swiss Re περιορίστηκαν στα 682 εκατ. φράγκα, δηλαδή περίπου στο ένα τέταρτο αυτών που είχε κάνει το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Ενίσχυση από την αύξηση 4%

H ελβετική εταιρεία επωφελήθηκε σημαντικά και από την αύξηση κατά 4% των αντασφαλίστρων που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Tα στοιχεία που ανακοίνωσε η Swiss Re είναι αρκετά καλά για να πείσουν ορισμένους επενδυτές να στραφούν από τη Munich Re στην ελβετική εταιρεία», δήλωσε ο Λόρεντς Pάινχαρντ, που επιβλέπει για λογαριασμό της Pictet & Cie στη Γενεύη τη διαχείριση μετοχικών μεριδίων συνολικής αξίας 131 δισ. δολαρίων.