You are here

ΕΥΕΔ: «Αυθαίρετες και με πολιτικά κίνητρα» οι αποφάσεις κατά της Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα

14/08/2019 06:42

"Οι αυθαίρετες και με πολιτικά κίνητρα αποφάσεις που ελήφθησαν στις 12 Αυγούστου από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας και από τη μη αναγνωρισμένη Συντακτική Συνέλευση κατά της Εθνοσυνέλευσης και των τεσσάρων μελών της - Τόμας Γκουανίπα, Χοσέ Γκεέρρα, Ραφαέλ Γκουσμάν και Χουάν Πάμπλο Γκαρσία - αποτελούν μια άλλη άμεση επίθεση εναντίον του μόνο δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου στη Βενεζουέλα", ανακοίνωσε η Εκπρόσωπος της ΕΥΕΔ και της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιανιτς.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο, "μέχρι στιγμής, 25 νομοθέτες έχουν κατηγορηθεί με λανθασμένες διαδικασίες και τους έχει αφαιρεθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη ασυλία τους".

"Μια ειρηνική και πολιτική λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν δεν γίνει ποινικοποίηση του πολιτικού τους έργου και δεν κατασταλούν οι κοινοβουλευτικές δραστηριότητες", προειδοποιεί.

 "Η λύση στην κρίση στη Βενεζουέλα μπορεί να προέλθει μόνο από μια διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει σε ελεύθερες και αξιόπιστες προεδρικές εκλογές", υπενθυμίζει.

 "Οι εθνικοί παράγοντες πρέπει να επανέλθουν με καλή πίστη και με πνεύμα συμβιβασμού στις συνομιλίες στο Όσλο. Είναι σημαντικό τα διαπραγματευόμενα μέρη να υποστηρίζονται πλήρως στις προσπάθειές τους, σε ένα περιβάλλον που να οδηγεί σε συγκεκριμένα και άμεσα αποτελέσματα".

ΚΥΠΕ