You are here

Fed: Ο συνδυασμός που μπορεί να χτυπήσει τις αγορές

07/05/2021 11:54

Η αυξημένη όρεξη για κίνδυνο σε διάφορες αγορές περιουσιακών στοιχείων αυξάνει τις αποτιμήσεις και δημιουργεί ευπάθειες στο χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, δήλωσε η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) στην εξαμηνιαία Εκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι ευπάθειες που σχετίζονται με την αυξημένη όρεξη κινδύνου ενισχύονται», δήλωσε η Lael Brainard, επικεφαλής της Eπιτροπής Oικονομικής Sταθερότητας του Διοικητικού Συμβουλίου. «Ο συνδυασμός "τεντωμένων" αποτιμήσεων με πολύ υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους χρειάζεται προσοχή, λόγω της πιθανότητας ενίσχυσης των επιπτώσεων από ανατιμήσεις».

Σε αυτό το περιβάλλον, οι τιμές μπορεί να είναι ευάλωτες σε «σημαντικές μειώσεις» σε περίπτωση πτώσης της διάθεσης για ρίσκο, σημείωσε η έκθεση της Fed.

Η Brainard και η έκθεση αναφέρθηκαν και στις απώλειες τραπεζών που προέκυψαν από συναλλαγές με την Archegos Capital Management.

«Το συμβάν της Archegos δείχνει την περιορισμένη ορατότητα στα ανοίγματα των hedge fund και υπενθυμίζει ότι τα διαθέσιμα μέτρα μόχλευσης των hedge fund ενδέχεται να ενέχουν σημαντικούς κινδύνους».

Πηγή: Euro2day