You are here

Φρενίτιδα στην Κίνα λόγω του κοροναϊου

22/01/2020 13:26

Φρενίτιδα επικρατεί σε ολόκληρη την Κίνα λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων του κοροναϊου που μέχρι στιγμής στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

Οι εταιρείες σε όλη την Κίνα δίνουν μάσκες στο προσωπικό και προειδοποιούν τους εργαζομένους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην κεντρική κινεζική πόλη Βουχάν ειδικά αυτή την περιόδο που γιορτάζεται η κινεζική πρωτοχρονιά.

Οι εταιρείες Foxconn , Huawei Technologies και HSBC Holdings έχουν εκδώσει συμβουλές, ενώ η κυβέρνηση έχει προτρέψει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν παρουσιάζουν συμπτώματα πυρετού.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε εννέα την Τετάρτη με 440 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στο πάρτι της σεζόν του Foxconn για την Πρωτοχρονιά τ, ο ιδρυτής Terry Gou ενημέρωσε τους υπαλλήλους από τηνΤαϊβάν να μην επισκέπτονται την ηπειρωτική Κίνα κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας περιόδου διακοπών.

Οι εργαζόμενοι στη Βουχάν, το κέντρο της εστίας μόλυνσης, φορούσαν μάσκες προσώπου και έκαναν έλεγχο της θερμοκρασίας τους, ανέφερε επίσης ο προμηθευτής της Apple.

Η Huawei Technologies ζήτησε από το προσωπικό να μειώσει τα ταξίδια στην πόλη και να αποφύγει την επαφή με τα ζώα, προσθέτοντας ότι είχε δημιουργήσει μια ομάδα πρόληψης και ελέγχου για εκστρατεία απολύμανσης.

Και η Citic Securities και η επενδυτική τράπεζα China International Capital Corp, ζήτησαν από τους εργαζόμενους να αποφύγουν ταξίδια στην επαρχία Βουχάν.

Η Didi Chuxing, η μεγαλύτερη εταιρία στην Κίνα, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα δώσει μάσκες και απολυμαντικά στους οδηγούς της και θα επιτρέψει στους επιβάτες και τους οδηγούς στη Βουχάν να ακυρώσουν τα ταξίδια τους χωρίς κυρώσεις από σήμερα έως και τις 31 Ιανουαρίου.