You are here

Γέλεν: Πως θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ

02/09/2022 11:45

Η Τζάνετ Γέλεν, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσει μία σειρά ομιλιών προκειμένου να παρουσιάσει τα πρόσφατα νομοθετικά επιτεύγματα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Θα ξεκινήσει από το Ντιτρόιτ στις 8 Σεπτεμβρίου με στόχο να εξηγήσει στην αμερικανική κοινή γνώμη τις ωφέλειες που θα προκύψουν από τους νόμους αυτούς για την οικονομία των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο των Οικονομικών.

Η Γέλεν θα συζητήσει στο Ντιτρόιτ τον τρόπο με τον οποίο τα νομοθετικά πακέτα του καλοκαιριού προβλέπουν την υλοποίηση επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια, στον τομέα της υγείας, στην παραγωγή και στην έρευνα μικροκυκλωμάτων μαζί με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών που ψηφίστηκε την προηγούμενη χρονιά.

Επίσης, η ίδια θα εξηγήσει πως τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα της αμερικανικής οικονομίας με στόχο, αυτή να γίνει περισσότερο ανθεκτική στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η Γέλεν θα πραγματοποιήσει μία ομιλία στην περιοχή της Ουάσινγκτον την εβδομάδα της 12ης Σεπτεμβρίου σχετικά με την επένδυση 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Υπηρεσία Ελέγχου Εισοδήματος των ΗΠΑ (IRS), ώστε να ενισχυθεί η εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και η εισροή εσόδων.

Στη διάρκεια της εβδομάδας της 19ης Σεπτεμβρίου θα συζητήσει την επιρροή της οικονομικής ατζέντας του Μπάιντεν στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, των καταστάσεων σοκ από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και την προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ίδια, θα ταξιδέψει στη Βόρεια Καρολίνα την εβδομάδα της 26ης Σεπτεμβρίου για να συζητήσει για επενδύσεις στην τεχνολογία της καθαρής ενέργειας από το νομοσχέδιο (the Inflation Reduction Act), σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Η προσπάθεια της Γέλεν υλοποιείται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν κλιμακώνει την πίεση στους Ρεπουμπλικάνους, δύο μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου με τους Δημοκρατικούς να δίνουν μάχη για τη διατήρηση της οριακής πλειοψηφίας τους στο Κογκρέσο.

Πηγή: Euro2day