You are here

Για πρώτη φορά ενημέρωση Μπάιντεν από υπηρεσίες πληροφοριών

30/11/2020 07:10

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα λάβει σήμερα Δευτέρα, για πρώτη φορά, την καθημερινή ενημέρωση που δέχεται ο ένοικος του Λευκού Οίκου από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανακοίνωσε η ομάδα του.

Σε σύντομη ανακοίνωσή που δημοσιοποίησε για το πρόγραμμά του, το γραφείο του Μπάιντεν ανέφερε πως αφού διαβάσει την ενημέρωση, ο Δημοκρατικός πολιτικός θα συναντηθεί με συμβούλους του.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα The New York Times έγραψε χθες Κυριακή ότι ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε τον Μπράιαν Ντις, άλλοτε σύμβουλο του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα και την κλιματική αλλαγή επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, για να αναλάβει τη διεύθυνση του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, επικαλούμενη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Ο 42χρονος Ντις τα τελευταία χρόνια είναι στέλεχος της BlackRock με ειδίκευση στις επιλεγόμενες βιώσιμες επενδύσεις, τοποθετήσεις κεφαλαίων που λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες της κλιματικές αλλαγής. Επί Ομπάμα, συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετώπιζε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΚΥΠΕ