You are here

Για τους λογαριασμούς του Τραμπ αποφασίζει το Facebook

05/05/2021 15:26

Το Εποπτικό Συμβούλιο του Facebook Inc, αποφασίζει την Τετάρτη κατά πόσο θα υποστηρίξει την για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα αναστολή των λογαριασμών του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μια πολυαναμενόμενη απόφαση η οποία θα σηματοδοτήσει πως θα χειρίζεται στο μέλλον η εταιρεία ηγέτες διεθνώς οι οποίοι παραβιάζουν τους κανόνες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Facebook είχε μπλοκάρει την πρόσβαση του Τραμπ στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram λόγω ανησυχιών για περαιτέρω βίαιες αναταραχές μετά την έφοδο στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του τέως Προέδρου.

Κατά την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας των λογαριασμών ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε γράψει σε ανάρτησή το ότι «οι κίνδυνοι του να επιτραπεί στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλώς πολύ μεγάλοι».

Η εταιρεία αργότερα παρέπεμψε την υπόθεση στο νεοσύστατο συμβούλιό της το οποίο απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς, δικηγόρους και ακτιβιστές δικαιωμάτων για να αποφασίσει κατά πόσο θα υποστηρίξει συνέχιση της απαγόρευσης ή θα επιτρέψει την πρόσβαση του Τραμπ στους λογαριασμούς.

«Και οι δυο αποφάσεις είναι αποφάσεις μη νίκης για το Facebook» ανέφερε η Κέιτ Κλόνικ, επίκουρος καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο St. John, η οποία ακολουθεί την πορεία του συμβουλίου.

Οπότε, προσθέτει, «το να τις φορτώσουν σε ένα τρίτο μέρος, το Εποπτικό Συμβούλιο, είναι νίκη γι' αυτούς ό,τι και να γίνει».

Το Facebook έχει ζητήσει από το Συμβούλιο να δώσει συστάσεις για το πως θα πρέπει να χειρίζεται τους λογαριασμούς πολιτικών ηγετών.

ΚΥΠΕ