You are here

Goldman Sachs: H Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια εντός του 2019

10/06/2019 21:25

Η εδραιωμένη αντίληψη ότι η Fed θα προχωρήσει φέτος σε μειώσεις επιτοκίων είναι εσφαλμένη, προειδοποίησε τη Δευτέρα η Goldman Sachs.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Fed θα «δράσει με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσει την επέκταση της οικονομίας», το οποίο η αγορά ερμήνευσε ως σήμα για επικείμενη μείωση των επιτοκίων.

«Αν και είναι οριακή εκτίμηση, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η FOMC θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο υπόλοιπο της χρονιάς» τόνισε ο Ίαν Χάτζιους, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας σε σημείωμα τη Δευτέρα. «Κατά την άποψή μας, αυτό δεν ήταν ισχυρή ένδειξη επερχόμενης μείωσης, αλλά ήθελε απλώς να καθησυχάσει ότι η FOMC γνωρίζει τους κινδύνους από τον εμπορικό πόλεμο» επισήμανε σύμφωνα με το CNBC.

«Μια ομιλία του προέδρου η οποία θα επικεντρωνόταν σε μακροπρόθεσμα ζητήματα σε μια εποχή αυξημένης ανησυχίας για την εμπορική πολιτική μπορεί σε διαφορετική περίπτωση να φαινόταν ως “εκτός τόπου” σε κάποιους παράγοντες της αγοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Euro2day